maanantai 2. heinäkuuta 2012

Macaron-leivokset

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa
  1. kuinka hyviä paljonkohutut macaron-leivokset todellisuudessa ovat ja
  2. onko niitä nyt niin vaikea tehdä.
Käytin hyväkseni Mansikkamäen blogissa olevaa macaron reseptiä. Resepti oli mielestäni täydellinen, sillä onnistuin ensimmäisellä kerralla. Tai sitten minulla oli vain aloittelijan tuuria. Suurimmat ongelmani olivat huono pursotinpussi ja epätasaisesti lämmittävä uuni... Leivokset myös halkeilivat päältä, en tiedä miksi.

Kuva on kiireessa otettu, koska leivoksia oli enää jäljellä 3, kun muistin, että pitää ottaa kuva. Niin hyviä olivat! Täytteeksi laitoin Nutellaa ja lemon curdia, joita molempia saa kaupan hyllystä.


Nyt osaan vastata edellisiin kysymyksiin.
  1. ovat todella hyviä
  2. täytyy kokeilla vielä toistamiseen

2 kommenttia:

  1. Hienoja! Mulla: 1. Käsittämättömän hyviä, 2. ei loppujenlopuksi. Itse onnistuin kyllä kunnolla vasta kolmannella reseptillä, hyvästä reseptistä kannattaa pitää kiinni, laita talteen! Nyt pitäisi sitten makupuolella tähdätä tähän: http://coutureandcupcakes.files.wordpress.com/2010/06/laduree-flyer-macarons1.jpg Tai siis itse tahtoisin osata tehdä tollaisia :) Tulee muuten tosi hyviä myös jos väliin laittaa ihan vaan vaniljaista kermavaahtoa. Tosin sitten ne on pakko syödä heti.

    Täällä leivottiin viikonloppuna "suklaaneliö" cupcake:jä ja nyt pitäisi kuoruttaa porkkanakakku. Mutta kuka nää kaikki kakut syö?

    VastaaPoista
  2. Hienoja macaronseja! Kyllä tässä niin taitaa käydä, että kunnianhimo kasvaa koko ajan...

    Mulla on sama ongelma. Haluan koko ajan leipoa jotain ja siten joudun myös syömään koko ajan jotain. Oon yrittänyt tähän asti viedä lähipiirillekin vähän evästä :) Vuoden lopussa kaikkilla on varmaan 10 kg lisää elinpainoa ja kaikki kiittää mua ;)

    Mutta elämästä pitää nauttia ja ruoka on olennainen osa elämää. Piste.

    VastaaPoista