keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Hankintoja

Ja taas tuli esille tämän äidin ja vaimon kärsimätön luonne. Kaikki pitää saada, kiitos vaan, heti ja nyt! En yksinkertaisesti pysty odottamaan. Tällä kertaa oli ihan pakko hankkia pari käytävämattoa sisäeteiseen. Pakko oli kyllä todellisuutta, mutta "ihan heti" olisi ehkä ollut korvattavissa "lähitulevaisuudella". Minun luonteelleni ei kuitenkaan sovi odottaminen, varsinkaan kun kyse on sisustamisesta! Olen ostokseeni jo nyt todella tyytyväinen, vaikka matot ovat vasta tilauksessa (toivottavasti ehtivät tällä viikolla perille, en malta odottaa!).

Sisäeteisen käytäville päätyvät Louhi käytävämatot. Meillä on keittiössä vastaavanlainen matto ja se on suhteellisen helppo puhdistettava. Lisäksi se on koiraystävällinen. Meidän tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että siitä saa pitkät karvat helposti irti. Lähes kaikki muut matot meillä onkin (kätevästi) korkeanukkaisia. Näyttävät hyviltä, mutta keräävät karvaa todella tehokkaasti. Siivouspäivänä matot tulee ensin imuroida, sitten tomuttaa ulkona ja taas imuroida, koska tomuttaminen nostaa miljoona uutta karvaa pinnalle. Ja tämän voisi toistaa lukemattomia ja taas lukemattomia kertoja!



Kuva on Mattomaailman sivuilta.



Pähkäilin pitkään värivalintaa luonnonvalkoisen ja harmaan välillä. Jos tekisin hankintoja käytännöllisyyden perusteella, olisin ilman muuta valinnut harmaat matot. Mutta harmaa ei sovi yhtä hyvin meidän muuhun sisustukseen kuin luonnonvalkoinen. Siispä (usein poikkeuksetta) uhmaan käytännöllisyyttä ja lattialle tulevat luonnonvalkoiset matot. Sisäeteisessä ei kuitenkaan kävellä kengät jalassa, joten siinä mielessä ne eivät edes ole vaarassa likaantua sen enempää kuin muutkaan matot. Ainoa riskitekijä on tuo meidän koiruus: sisäeteisen matot ovat heti ulkoeteisen jälkeen seuraavat matot, joille on mukava istahtaa putsaamaan itseään syksyn kurasta ja loasta. Mikäköhän siinäkin on, ettei sitä turkkia voi ravistaa ja putsata ennen sisälle tuloa (tai vähintään ulkoeteisessä) vaan pitää tepastella ihan sisälle asti? Mutta kuten sanottu, en ole edelleenkään huolissani uusista matoistani ja niiden puhtaana pitämisestä kaikkien niiden korkeanukkaisten jälkeen. Tämä oli hyvä ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti