perjantai 15. elokuuta 2014

Nimpparikakku töihin

Tovihan tässä taas vierähti edellisestä päivityksestä, mutta kelit ovat olleet niin lämpimät, sanottakoon jopa kuumat, ettei tämä rouva ole ollut lainkaan motivoitunut leipomiseen. Kaikki liikenevä vapaa-aika täällä meidän kulmilla on vietetty pihatöissä ja nyt se alkaa jo pikku hiljaa näkyä. Ei sillä, että tässä hommat kesken loppuisi, ei ei!

En enää yleensä vietä nimipäiviä, mutta nyt ajattelin leipasta töihin kakun. Niin moni palasi lomiltakin juuri sopivasti, että kakusta tuli monelle myös tervetuliaiskakku töihin. Ehkä myös pehmeä lasku töihin.


Kakkupohjasta tein perinteisen suklaapohjan Van Houten -kaakaojauheen avulla. Muuten kakku on aikamoinen kermapläjäys: pursotuksen lisäksi kermaa löytää täytteestä, joka on geishatäyte eli vispikermaa, muscovado -sokeria ja PALJON geishaa rouhittuna.


Kakun päälle raastoin Fazerin maitosuklaata ja ripottelin wiener nougat -crushia.

Oli mukavaa istua taas pitkästä aikaa melkein koko ryhmän kanssa kahvilla ja vaihtaa kesän kuulumiset. Ehkä tästä voisi jopa tehdä perinteen.

Mitä leipomiseen tulee: ehkä se motivaatio tästä pikku hiljaa lähtee nousuun, kun syksy, viileys ja hiipivä pimeys ottavat vallan kesänlapsesta. Pääsee taas nauttimaan kynttilöistä ja kirpsakoista keleistä. Ja kakuista.

2 kommenttia: