lauantai 7. syyskuuta 2013

Kokeiluja

Meillä puhaltelee nyt muutosten tuulet!

Ensinnäkin. Päätettiin neuvolan ohjeiden perusteella, että tyttö on tarpeeksi vanha siirtymään ihan tavalliseen kaurapuuroon. Tähän asti (eli reilu kuukausi) ollaan annettu Piltin kaurapuuroa, jossa ei siis ole klöntin klönttiä. Tämä yksi purkki kestää meillä ehkä maksimissaan viikon, ei kyllä oikeesti edes sitä, ja se maksaa kuitenkin yli kolme euroa. Aika arvokasta kaurapuuroa siis... No, eilen ostettiin sitten Eloveenan pikakaurapuuroa niissä pienissä annospusseissa ja annettiin tytölle iltapuurona. Ei ollut kyllä mikään menestys. Tyttö ravisteli päätään ja yökkäsi ja alkoi itkeä suoraa huutoa. Ei viitsitty ennen nukkumaanmenoa väkisinkään huudattaa, joten heitettiin puuro pois ja keitettiin tuttua ja turvallista Piltin kaurapuuroa. Joku voi sanoa, ettei pitäisi heti luovuttaa, mutta se oli kyllä ihan kamalaa ja näki, että tyttö ei sitä todellakaan aio syödä. Siispä päätimme, että kokeillaan aamulla uudestaan, kun tyttö ei ole niin väsynyt. Aamulla kokeilin Nallen pikakaurahiutaleita ja menestys oli hieman parempi. Saatiin koko lautanen tyhjäksi, vaikkei kyllä ihan hymyssä suin. Mietin, että miksi Nallet menee, mutta Eloveenat ei. Vertailin ainesosia ja huomasin, että Eloveenassa on kaksi kertaa enemmän suolaa! Maistelin itse puuroja ja ero oli kyllä ihan selvä. Siispä päädyimme ratkaisuun, että totutellaan aamuisin Nalle-puuroon ja iltaisin syödään Piltti-puuroa niin kauan kunnes Nalle menee naama peruslukemilla.

Toiseksi. Nyt on kulunut kaksi viikkoa ilman yösyöttöjä. Ei tosin ilman yöheräämisiä. Päätimme kuitenkin, että ehkä olisi aika siirtää tyttö omaan huoneeseensa nukkumaan. Tämä siitä syystä, että pimu herää melkein joka ikinen kerta, kun jompi kumpi meistä tulee makkariin. Omassa huoneessa tyttö saisi nukku ihan rauhassa. Neuvolassa sanottiin jo, kun tyttö oli neljä kuukautta, että hänet voisi jo siirtää omaan huoneeseensa. Äiti ei silloin kyllä ollut lähimainkaan valmis eroamaan tyttärestään yöksi. Netistä luin (tiedän, kaikkea ei pidä uskoa), että joku lastenpsykologi oli sanonut, että sopiva hetki siirtää lapsi omaan huoneeseensa on silloin, kun yösyötöt loppuvat. Eli meillä nyt. Saa nähdä, miten meidän käy. Ainakin päiväunet ovat sujuneet ongelmitta omassa huoneessa. Kokeillaan muutama yö ja, jos neiti on kovin levoton, siirrytään takaisin vanhaan systeemiin. Nyt on kyllä jostain syystä ollut muutenkin tosi levoton meininki yöllä. Ehkä johtuu hampaista, kehityksesta tms., kuka niistä tietää. Melkeinpä jo odotan sitä aikaa, kun tyttö osaa itse kertoa, mikä on vialla!

Mukavaa viikonlopujatkoa! Meillä onkin huomenna pitkästä aikaa vapaa sunnuntai ja voidaan viettää se koko perhe yhdessä. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti