keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kakkuja hiljaisuuden ajalta

Alla läjä kuvia kakuista, joita olen väsäillyt tässä loppukeväästä ja alkukesästä. Vaikka blogi on elänyt hiljaisuudessa, en siis ole kuitenkaan ollut toimetonna!

Suklaakuorutteinen kakku on tehty ihan rehellisesti ja suoraan Pullahiiren ohjeen mukaan. Paitsi etten kiinnittänyt sen erityisemmin huomiota kakun laktoosittomuuteen. Ja, että tein kakun halkaisijaltaan 18cm vuokaan. Ylempi kakku on anopin nimipäiville ja alempi on lohtukakku. Alun perin sen piti palvella minun ja ystävieni makeanhimoa, mutta tapaamisemme peruuntui, joten hukutin suruni kakkuun. Koristeet ovat sokerimassasta.




Mieheni 30-vuotissyntymäpäiville tein kakun vaahtokarkkimassapäällisellä ja mansikka-valkosuklaatäytteellä. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös sokeripitsiä ja sehän oli helppoa kuin heinänteko! Onnistuu takuuvarmasti siis myös ensikertalaiselta. Paketissa tuli niin hyvät ohjeet, että näitä ohjeita kannattaa kyllä lukea. Tätä koristeluvaihtoehtoa aion käyttää jatkossakin!

Varoituksen sana kuitenkin: varaudu sotkuun. Omat pikku kätöseni olivat aika mustaksi värjäytyneet, kun kakku oli valmis. Jos siis omistat muovihanskat, käytä niitä! Lisäksi kannattaa laittaa pitsimuotin alle jokin tarpeeksi iso alusta, esim. leivinpaperi. Meidän leikkuulauta oli ainakin allekirjoittaneelle liian pieni sotkettavaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti